Benedicte har fått muligheten til å komme seg kjapt inn på bolig-markedet gjennom Leie-før-eie på Yventunet. Her flankert av HABOs direktør Richard Olsen og økonomikonsulent Malin Thøgersen. 

Jublet da beskjeden kom

Benedicte Helgesen ble den første som fikk tildelt leilighet i «Leie-før-eie»-konseptet på Yventunet i Sarpsborg.
– Det er klart jeg ble glad. Nå kan jeg endelig komme meg inn på boligmarkedet, sier hun.

Benedicte har fast jobb som vei­leder for NAV, og har leid privat leilighet de siste årene. Inntil hun nylig flyttet hjem til foreldrene for å kunne legge seg opp litt penger.

Kjente ikke konseptet


– Når du leier privat, føles det jo som å kaste pengene ut av vinduet hver måned. Samtidig blir det vanskelig å legge seg opp spare­penger som monner for å kunne få boliglån. 15 prosent egenkapital er tøft, og jeg er ikke av de mest tålmodige, sier hun. Da faren fikk nyss om bygge­prosjektet, tipset han straks Benedicte – og de møtte på det første informasjonsmøtet på Hotel Quality. Der ble de begeistret for hva de hørte og så. 
– Jeg hadde aldri hørt om “Leie ­før ­eie” tidligere, og følte det var midt i blinken for meg. At det i til­legg ligger her på Yven, hvor jeg har vokst opp, gjorde det selvfølgelig ekstra interessant.

Dermed sendte hun inn en søknad og ventet i spenning. For et par uker siden fikk hun telefon om at hun ble tilbudt en leilighet, og takket kjapt ja.

Innflytting innen et års tid
Nå ser hun fram til å kunne få sitt eget, og om et års tid har hun sann­synligvis flyttet inn i sin splitter nye leilighet på 53 kvadratmeter.
– Ja, det skal bli utrolig deilig, og målet er å kjøpe den ut så fort som mulig ved å skaffe tilstrekkelig egenkapital gjennom sparing og verdistigning på leiligheten. Jeg vil helst klare meg uten hjelp fra foreldrene mine, det får jeg store muligheter til her, sier den for­nøyde 22-­åringen.

Eventyrlig interesse

– Dette boligprosjektet har hatt enorm interesse helt fra vi arrangerte informasjonsmøte i fjor, sier DNB Eiendom Haldens eiendomsmegler Jan-Marcus Lilledal.

Yventunet er et samarbeid mellom HABO og Byggmester Gunnar T. Høvik fra Sarpsborg. Ferdig ut­bygget, vil det bestå av rundt 68 boenheter i størrelser fra 53–113 kvm BRA og med 1–3 soverom. Her vil det med andre ord være muligheter for både unge, barnefamilier og for de godt voksne. Og nettopp det er et godt utgangspunkt for å skape et velfungerende, trygt og godt bomiljø for alle.

Har truffet blink
– Det er ingen tvil om at utbyggerne har truffet blink både i forhold til beliggenhet og konsept. Det er sjelden vi opplever så stor interesse så raskt, sier Jan­-Marcus.